• 084-88 26 324
  • info@mginternetmedia.nl
  • Roosendaal
Geen categorie
Videomarketing, dé manier om te converteren, maar waarom?

Videomarketing, dé manier om te converteren, maar waarom?

Videomarketing, je komt het tegenwoordig steeds vaker tegen. Deze vorm van marketing is niet voor niets steeds populairder aan het worden. Het is namelijk zo dat het tonen van producten en diensten door middel van een video zeer effectief is. Benieuwd naar waarom het gebruiken van videoproductie een onmisbare aanvullen is op de perfecte marketingstrategie? Lees dan snel verder.

De tastbaarheid van videomarketing

Tegenwoordig is de spanningsboog van de consument steeds korter. Men heeft minder zin om hele lappen tekst te lezen. Dit zorgt ervoor dat veel relevante productinformatie verloren gaat op websites. Videomarketing is voor dit probleem dé oplossing. Door een product of dienst door middel van video tentoon te stellen voeg je tasbaarheid en waarde toe. Consumenten reageren hier zeer positief op met het resultaat dat de conversies de lucht in schieten. Ben je een ondernemer en wil je een hoger conversiepercentage? Dan is een animatie laten maken een onmisbaar element.

Videomarketing voor elk budget

Om gebruik te maken van videomarketing hoef je niet persé een groot budget te hebben. Je kan een simpele video met beperkte kennis in elkaar knutselen met een beetje creativiteit, of het uitbesteden aan een expert. Zelfs tegen lage kosten kunnen tegenwoordig video’s gemaakt worden. Heb je een groot budget gereed staan voor een marketingvideo of begin je liever wat kleiner, in beide gevallen zullen de resultaten je niet teleurstellen.

Google is video-fan

Ook Google is niet vies van een beetje videomarketing. Ik hoor je al denken; maar Google kan de SEO-waarde toch helemaal niet meten van een video? Nee, Google kan niet de tekst scannen in een video, maar wat Google belangrijker vindt dan wat dan ook is het bieden van waarde aan zijn bezoekers. De combinatie van een blogartikel met een video is voor Google een seintje dat je echt waarde biedt. Het combineren van allerlei verschillende content is daarom iets waar Google van smult.

Animatiefilm weetjes

Nog niet overtuigd van de kracht van video? Dan doen deze weetjes het wel. Wist je bijvoorbeeld dat…

  • Zo’n 50% van de websitebezoekers productvideo’s zoekt voor een winkelbezoek?
  • 12% van de kijkers van een video-advertentie daadwerkelijk overgaat tot een bestelling?
  • Video zelfs 1200% meer interactie genereert dan teksten vol met afbeeldingen?
  • YouTube momenteel net zoveel gebruikers heeft als 1/3 van het internet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *